Anadol

Temel bir gün otobanda, Anadol marka arabasıyla gidiyormuş. Aksilik bu ya arabanın arızalanacağı tutmuş. Ne yapsın? Çaresizce arabasını çekmiş emniyet şeridine, başlamış beklemeye. Uzun bir süre bekledikten sonra yanına son model Ferrari 'si içinde gayet şık giyimli, bir adam yanaşmış. Adam Temel'e seslenmiş:
- “Arkadaşım, istersen otobanın sonuna kadar seni arkamda çekeyim. Bekleme buralarda. ”
Çaresiz Temel hemen kabul etmiş. Bağlantıları yapmışlar. Tam yola çıkmaya hazırlanırlarken Ferrari 'nin sürücüsü Temel'e
- “Arkadaşım, bak, bende hız hastalığı vardır. Eğer dalgınlıkla hızımı arttırırsam sen arkadan selektör yap. Ben yavaşlarım. ”demiş.
Temel buna pek anlam verememiş ama yine de kabul etmiş. Önde Ferrari arkada Anadol yola koyulmuşlar. Aradan biraz zaman geçince Temel adamın neden söz ettiğini anlamış. Ferrari gittikçe hızlanmaya başlamış. 60km/h.. 80km/h.. 120km/h.. 150km/h..derken Temel bakmış direksiyonu kontrol edemiyor. Hemen adamın dediklerini hatırlayıp yavaşlasın diye selektör yapmış.
Selektörü fark eden adam da yavaşlamış. Bir süre sonra Ferrari 'deki yine kendini kaptırıp hızlanmaya başlamış. Temel bu kez daha erken davranıp adamı selektörle uyarmış. Sakin sakin ilerlemeye devam etmişler. Biraz daha zaman geçtikten sonra iki arabanın yanına bir Lamborghini yanaşmış. Lamborghini 'deki adam Ferrari 'dekine seslenip
- “Hey, baksana! Ne dersin, yarışalım mı? 140 km ötede bir benzinci var. İkinci gelen depoları doldurur. ” demiş.
Hıza ve yarışa dünden razı olan Ferrari'li
- “Tamam! Kabul. Paraları hazırla. Kaybeden sen olacaksın. ” Hahahahaha! Demiş ve basmış gaza.
Lamborghini de kaptırmış. Başlamışlar yarışa. 60km/h. 80km/h. 120km/h. 200km/h. 280km/h Tam bu arada helikopter ile otoban trafiğini denetleyen Dursun yarışan arabaları fark etmiş. Telsize sarılıp yerdeki ekiplere mesaj çekmiş:
- “Breyk.. Breyk.. Uçan Hamsi'den tüm ekiplere.. Şu an otoyolun 11. mevkiinde seyir halinde olan üç araba otoban emniyetini tehlikeye sokacak şekilde aşırı hız yapıyii. Söz konusu araçlar: Ferrari, Lamborghini, ve Anadol. Ferrari ile Lamborghini yarışiyii,arkadan Anadol geçmek için yol istiyii. ”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder